Пропускане към основното съдържание

Павлов - Индия в цветове и лица

Павлов (както го наричаме голяма част от приятелите му, а иначе официално е Димитър Павлов, при това доктор) е мой приятел повече от 15 години. По професия е потомствен доктор-стоматолог. С изключително чувство за хумор, дух и енергия, на които повечето тийнейджъри биха завидели (надали дори и разбрали). Откакто го познавам, не си спомням за случай, в който да е бил в лошо настроение. Мога да изпиша много за общите ни морета, планини, съботно-неделни събирания с повод и без повод във вилата му в Рибарица, както и за паметните купони до зори в къщата му в Бистрица (в чийто приказен двор между другото, всички прекрасни цветя и храсти са засадени, подредени и поддържани изцяло от него), съчетани задължително с песни, танци, китари, а от няколко години - и с гайди. Заедно с прекрасната Оксана са родители на две малки слънца.

От няколко години се запали по фотографията и като на шега за кратко време се превърна в завладяващ фотограф, спечели награди от няколко изложби, конкурси в списания и форуми. Непрекъснато пътешества из близки и далечни страни, въоръжен с фотоапарата си. За себе си казва, че се занимава с "пътешествия в устата и извън нея", а напоследък се определя като "велик пътешественик с хоби стоматология".

Павлов е изключително позитивен, интересен и вдъхновяващ. Радвам се, че се съгласи да бъде в моя блог и с голямо удоволствие споделям тук част от прекрасните му снимки от едно от последните му пътешествия, този път до Раджастан, Индия.

снимки: Димитър Павлов 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Село Лисиците - изгубено в тишината

Родопското село Лисиците се намира на около 8 км от Кърджали, но до него може да се стигне само с лодка по язовир Студен кладенец или по най-дългия в България въжен мост.

Установяваме предварително, че за да отидем до въжения мост, който ще ни заведе до селото, е необходимо първо да стигнем до село Широко поле. От там трябва или да хванем влака, който минава веднъж на ден (само сутрин), до жп спирка Лисиците, или да вървим пеша до същата спирка, което отнема около 40 минути. Избираме втория вариант и оставяме колата в края на село Широко поле. Пътеката се движи успоредно на железопътната линия и разкрива чудесни гледки към язовир Студен кладенец. На места влиза в борова гора.

Елбрус - кавказкият исполин

Една седмица. Само толкова е времето, за което ще трябва да отидем до Русия, да изкачим най-високия връх в Европа - Елбрус (5642 м), да разгледаме все пак нещо извън планините, и разбира се, най-важното - да се върнем живи и здрави.

Храмът на богинята Хатхор в Дендера, Египет

За повечето посетители Египет е мястото на Великите пирамиди, на проклятието на фараоните и несметните богатства на най-прочутата гробница в света – тази на Тутанхамон (или както галено го наричат днес в Египет – царя Тут). Извън тези устойчиви клишета на съвременната масова представа за египетските древности и завладяващото очарование на Ориента, масовият турист не успява да научи и види много от тази страна. А освен с едни от най-древните паметници на цивилизацията, Египет се слави и с най-добре запазените храмове от времето на гръко-римския период. Макар и навсякъде из Средиземноморието да са запазени градежи и храмове от времето на Елинизма и Римската империя, единствено в Египет тези храмове са съхранени в такова прекрасно състояние. Това се дължи както на тяхното местоположение (някои от тези храмове са строени далеч на юг, на близо 900 км от съвременно Кайро, в самите подстъпи към сърцето на Африка), така и на това, че повечето са били засипани от сахарските пясъци и едва през…